Låg/medelspel i WTA-kvalet till Cincinnati

 
 

Alja Tomljanovic @ 2,02 - Låg/Medel - 1%


(WTA - Cincinnati - kval - 21:00)


Jag var riktigt imponerad av Alja Tomljanovic spel mot Buzarnescu i San Jose. Nu var Buzarnescu helt fantastiskt den veckan och det fanns inget för Alja Tomljanovic att göra åt henne men jag gjorde en mental notering att Alja Tomljanovic är rejält på gång.vInte heller något med hennes 6-3 6-4-seger mot Nara i första kvalomgången talar emot att så är fallet. Nu möter hon "fågel eller fisk" - Cirstea och frågan är väl om hon inte brände sitt krut förra veckan.


Cirstea hade lite grepp om första set mot Venus Williams i Montreal men den syntes att Williams gick lite på halvfart och ändå kunde hon lösa det i två raka. Williams hade lindat knä och var lite småskadad.
Alja Tomljanovic är fantastisk i högt tempo och högt tempo är det enda vapen Cirstea har i sin arsenal. Jag tror att Alja Tomljanovic kommer trivas väldigt bra emot Cirsteas form av tennis och när det drar ihop sig så är Alja Tomljanovic den mycket starkare spelaren på det mentala planet. 


Jag ser utan tvekan Alja Tomljanovic som de spelare med störst potential och hon är definitivt på väg uppåt i rankingen. Hon har redan visat att hon kan slå och göra riktigt bra matcher mot toppspelare. Det gör inte Cirstea längre och hennes ranking är på väg utför. Jag tror Alja Tomljanovic är den vassare spelare redan nu. Testas.

Till top